loader

Intretinerea sistemului de aer conditionat in Moldova

Aerul conditionat este un element indispensabil al masinii in timpul verii. Nu numai ca asigura o temperatura confortabila in interiorul vehiculului, ci si imbunatateste calitatea aerului. Cu toate acestea, daca nu se efectueaza intretinerea regulata a aerului conditionat, acesta poate sa nu mai functioneze sau chiar sa devina sursa de mirosuri si bacterii. In acest articol vom discuta despre cum se efectueaza intretinerea sistemului de aer conditionat al masinii.

De ce este necesara intretinerea aerului conditionat

La fel ca orice alta parte a masinii, aerul conditionat necesita intretinere regulata. In timp, pot aparea depozite pe sistemul de aer conditionat, care duc la reducerea eficientei sale. De exemplu, pe condensator pot aparea pete de ulei care ingreuneaza schimbul de caldura si duc la supraincalzirea compresorului. De asemenea, pe evaporator se pot acumula praf si murdarie, ceea ce duce la aparitia unor mirosuri neplacute si cresterea bacteriilor.

In plus, daca nu se schimba filtrele de salon (care fac parte din sistemul de aer conditionat), acestea se pot bloca si nu mai pot indeplini functia lor. Ca urmare, in salon pot patrunde praf, murdarie, alergeni si alte impuritati.

Cum se efectueaza intretinerea aerului conditionat

Intretinerea sistemului de aer conditionat al masinii are loc in cativa pasi. In primul rand, specialistul efectueaza o diagnoza pentru a identifica posibile defectiuni si pentru a determina ce lucrari trebuie efectuate.

Apoi, componentele sistemului de aer conditionat sunt curatate de impuritati. Pentru aceasta se utilizeaza produse speciale care descompun uleiurile, grasimile si alte impuritati. Curatarea componentelor sistemului de aer conditionat ajuta la imbunatatirea eficientei sale si prevenirea defectelor.

Dupa curatarea componentelor, filtrele de salon sunt schimbate si sistemul de aer conditionat este ventilat. Aceasta ajuta la eliminarea din salon a prafului, murdariei si altor impuritati.

Cat de des trebuie efectuata intretinerea aerului conditionat

Se recomanda ca sistemul de aer conditionat al masinii sa fie intretinut o data pe an sau la fiecare 20-30 de mii de kilometri parcursi. Cu toate acestea, daca conduceti des in oras sau in conditii de praf ridicat, se recomanda intretinerea aerului conditionat mai des.

Care sunt semnele ca aerul conditionat nu functioneaza corect?

Daca aerul conditionat incepe sa functioneze inegal sau nu sufla aer la temperatura potrivita, acestea pot fi semne ale unei defectiuni a sistemului de aer conditionat. De asemenea, daca din aerul conditionat vine un miros neplacut sau se aud zgomote straine, acest lucru poate indica o defectiune.

Speram ca acest articol v-a ajutat sa intelegeti de ce este important sa intretineti regulat aerul conditionat al masinii. Daca observati semne ale unei defectiuni a sistemului de aer conditionat sau pur si simplu doriti sa va asigurati ca functioneaza corect, suntem bucurosi sa va oferim serviciile noastre la service-ul nostru de masini 20555r16.md. Echipa noastra de specialisti va efectua toate lucrarile necesare pentru intretinerea sistemului de aer conditionat, astfel incat masina dumneavoastra sa fie mereu confortabila si placuta de utilizat. Programati-va la intretinere chiar astazi si bucurati-va de racorirea din masina!

Servicii din această categorie

Comanda un serviciu
Nume*
Email*
Telefon*
© 20555r16.md Цветы оптом и 101 роза в Кишиневе
Mesajul a fost trimis